A konyvbagoly.hu webáruház blogja!

Könyvbagoly

Örök névnaptár

A mai magyar keresztnevek legteljesebb gyűjteménye 2017

2017. december 11. - SecuRicsi

mk0501.jpg

Hosszú évek óta hiánycikk volt a hazai könyvpiacon egy olyan kötet, melyben az aktuális tárgyévben anyakönyveztethető keresztnevek teljes gyűjteményét tartalmazza. A Műszaki Könyvkiadó 2017-ben tető alá hozta azt a könyvet, ami minden tanácstalan, leendő szülő számára nélkülözhetetlen olvasmány. A kötet szerzői nem kisebb szaktekintélyek, mint Fercsik Erzsébet és Raátz Judit nyelvészek, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának tanárai.

Végre sikerült egy olyan névjegyzéket megjelentetni, amelyik egyszerűen áttekinthető, tartalmazza az összes anyakönyvezhető nevet (A 2017. 01. 01-i álláspont szerint!), a nevek rövid eredetét, névnapjaikat, eredeti alakjukat. Mindehhez tartozik egy egyszerű, könnyen megjegyezhető jelrendszer, melynek magyarázata már a könyv elején megtalálható és segítségével a névnapok világában is könnyebb az eligazodás. A névnapok esetében ugyanis nem könnyű a döntés, hogy mikor is ünnepeljük azt, főleg, ha az adott névhez több dátum is tartozik. Itt a jelölések alapján megkülönböztethetjük, melyik a javasolt névnap, a kalendáriumi, az irodalmi nevek napja vagy a jelentés alapján javasolt nap. Ezeken felül pedig megtalálhatjuk a becézett alakokat, rövid értekezéseket a névnapok ünnepléséről, a névápolási szokásokról, illetve egy pontos kalendáriumot az év napjairól és az azokra a napokra eső összes névnapról.

Amennyiben szívesen lapozgatnád a kötetet, innen tudod a legegyszerűbben megrendelni!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr2413472509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása