A konyvbagoly.hu webáruház blogja!

Könyvbagoly

Kisgyörgy Zoltán: Barangolás Székelyföldön

Kovászna megye

2018. április 06. - kormosi

mk_0213borito.jpg

Felemelő érzés ismerni és szeretni is szülőföldünket. Ez csak úgy lehetséges, ha valóban jól, részleteiben ismerjük – múltjában és jelenében – és lépést is tartunk egyre változó képével, sorsával. Erre vágyott a szerző már iskolás korában: kirándulni, térképet olvasni és gyűjteni, térképet szerkeszteni és később, másokkal is megismertetni azt a tájat, ahol született és ahol él. A vidék, amelyet a szerző megismertet az olvasóval a Felső- és Alsó-Háromszék, a Bodzák, Erdővidék a hozzákapcsolódó Székföldje. Olyan híres személyekhez kötődő vidék, mint pl. Kőrösi Csoma Sándor, zágoni Mikes Kelemen, Baróti Szabó Dávid, Benedek Elek.
Az útikönyv lehetővé teszi a magyarországi olvasók és a felnövekvő nemzedék számára, hogy betekintést nyerhessenek az egykori székesfővárostól oly messze eső és a Kárpát-Kanyar ölelésében elterülő székelyföldi tájegység megismerésébe.

A könyv nem monográfiaszerűen, nem csupán a lexikai tudást összesűrítve mutatja be a vidéket, hanem sokkal inkább élményszerűen meséli el a helyhez kötődő tudni- és látnivalókat.
A szerzőt a földtani, helytörténeti, szakírói és újságírói munkája elismeréséül 2014-ben a Magyar Érdemrend Tiszti keresztjével, 2016-ban pedig Romániai Magyar Újságírók Szövetségének nívódíjával tüntették ki. A művet Albert Levente fotóriporter képei gazdagítják majd, aki számos kiállításon bizonyította szakmai rátermettségét.

Az útikönyv egyszerűen megvásárolható erre a linkre kattintva!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr313813540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása